Call for papers vol 9, no. 1, 2018 is open until 30 March 2018

ТЕРОРИЗМОТ НА ПОЧЕТОКОТ НА XXI ВЕК

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

 

Вооружената група која се стационираше во Бродец, но и грозоморниот масакр кај Смилковското Езеро ни го презентираа одблиску грдото лице на теоризмот во
нашиот двор. Со акциите „Планинска бура“ и „Монструм“ покажавме дека можеме соодветно да одговориме во ситуација кога сме нападнати.
Ние, ниту смееме, ниту сакаме да отстапиме од одбраната на демократските вредности утврдени со Уставот на Р. Македонија и затоа сметам дека ваквите  асправи и анализите на тероризмот на академско ниво ќе ни обезбедат подобро разбирање на феноменот, поголема ефикасност во борбата со него, со што ќе им овозможиме на нашите граѓани да живеат во слободна, безбедна и правна држава.Creative Commons License
Security Dialogues by Toni Mileski is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.
Based on a work at sd.fzf.ukim.edu.mk.

Copyright © 2012 Security Dialogues. Designed by Cube Systems